Quantcast
Channel: Thielska Galleriet
Viewing all 112 articles
Browse latest View live

Thielska Galleriet 90 år som museum!

$
0
0

tg_window2

År 1926 blev Ernest Thiels privata hem och konstsamling till ett offentligt konstmuseum. Svenska staten hade köpt huset och samlingarna av Thiel, 1924. Bankiren och affärsmannen Thiel hade förlorat nästan hela sin förmögenhet i börskrascherna efter första världskriget, och i ogynnsamma investeringar i norsk gruvindustri. ”Jag har varit ett misslyckandets geni” skrev Thiel i sina minnesanteckningar, och syftade på sina dåliga affärer. Konstsamlandet var däremot en stor framgång - konstsamlingen är i princip ovärderlig idag. Att den finns tillgänglig än idag kan också ses som ett mått på framgång: under 90 års tid har Thielska Galleriet varit öppet för publiken som kunnat njuta av konsten och den unika miljön på Djurgården.

Den här filmen inleds med att författaren Tor Hedberg, som var museet förste intendent visar runt. Omfattande arbeten hade gjorts för att omvandla hemmet till ett museum, och Hedberg hade hängt om bland konsten för den nya publiken.

filmarkivet-film


Ett ljudkonstverk för Thielska Galleriets audioguide

$
0
0
Interludes / Mellanspel Photo: Ben Nemerofsky Ramsay

Interludes / Mellanspel Foto: Benny Nemerofsky Ramsay

Upplev Thielska på ett nytt sätt – med ljudkonst i din telefon! Konstarterna har alltid samverkat på Thielska Galleriet. Ernest Thiel skrev själv dikter och ett urval  av dem tonsattes av kompositören Hugo Alfvén: Skogen sover och Jag längtar dig tillhör kanske de mest kända.

Den kanadensiske konstnären Benny Nemerofsky Ramsay har utgått från sju av dessa sånger och parat ihop dem med lika många konstverk ur museets samling av nordisk sekelskifteskonst. Han har skrivit personliga reflektioner – mellanspel – över konstens, musikens och känslornas krafter. Ljudspåren ger röst till huset och till konstverken och bjuder in besökaren till ett personligt möte med museet.

Interludes/Mellanspel är ett verk som finns i Thielska Galleriets audioguide. Den laddas ner som en app och du har den i din egen telefon. Guiden finns både på svenska och engelska. Konstnären läser själv i den engelska versionen, poeten Clara Diesen gör den svenska rösten. Sångerna framförs av baryton Mattias Nilsson och pianist Anna Christenssen.

Konstverk som finns med i appen

  1. Arkivskåpet. Arkivrummet
  2. Carl Larsson: Porträtt av Signe Thiel, 1900. Salongen
  3. Nietzsches dödsmask. Tornrummet
  4. Eugène Jansson: Nocturne, 1901. Matsalen
  5. Johannes Collin: Neger, 1915. Kupolrummet
  6. Gustaf Fjaestad: Soffgrupp, 1907. Munchsalen
  7. Ernst Josephson: Skiss till Näcken, 1881. Salongen

Gör så här

  1. Ladda ner appen genom att söka efter A Guided Tour i AppStore/liknande. (Länkar nedan)
  2. Klicka på Thielska Galleriet i appens lista över museer.
  3. Välj ”Mellanspel – Benny Nemerofsky Ramsay”.
  4. Leta upp de olika konstverken i salarna på Thielska. Klicka och lyssna. Språket (svenska/engelska) ställs in automatiskt, beroende på telefonens språkinställningar.
  5. Alla verk finns tillgängliga i mobilappen både före, under och efter besöket. Medtag egna hörlurar.

Ladda ner appen från App Store

Ladda ner appen från Google Play

Biografi

Benny Nemerofsky Ramsay har arbetat med röst, musik och poesi i sitt konstnärskap och har sedan 2000 ställt ut i Canada och i Europa. De senaste åren har han börjat utforska audioguiden som ett konstnärligt medium, bland annat på Polin, museet för polska judars historia i Warsawa och Kunsthistorisches Museum i Wien. Nemerofsky Ramsay har varit IASPIS-stipendiat i Stockholm i två omgångar under 2016 för att fördjupa sig i samlingarna på Thielska Galleriet och genomföra arbetet för Interludes/Mellanspel med texter och inspelningar på plats.

Läs mer om Benny Nemerofsky Ramsay

Läs också mer om Thielskas egen audioguide

Thielska öppnar för internationella utlån. Edvard Munchs "Förtvivlan" till USA

$
0
0

 

En av Thielska Galleriets mest betydelsefulla målningar – Edvard Munchs självporträtt Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan från 1892 –  lånas ut till utställningen Edvard Munch. Between the Clock and the Bed som öppnar den 24 juni på San Francisco Museum of Modern Art.

Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan är den första i Edvard Munchs serie av ångestmålningar, varav Skriet från 1893 är den mest kända. Konstnären har gestaltat sin känslostorm på ett sätt som fått stor spridning även utanför konstvärlden, och idag intar verket en självklar plats också i populärkulturen.

Utlåningen har blivit möjligt genom den stadgeändring som Kammarkollegiet beslutade om förra året. Patrik Steorn, Thielska Galleriets museichef sedan 2015, har varit pådrivande i beslutet som ligger i linje med konstvärldens ökade internationalisering. Under 1950-talet beslutade Thielska Galleriet att bara tillåta utlån till de nordiska länderna och även om undantag gjorts är de formella hindren för internationella utlån nu undanröjda.

– Att visa konstsamlingen i sin miljö på Thielska blir högsta prioritet också i fortsättningen, men med beslutet kommer en större och bredare publik att kunna ta del av museets konstskatter, säger Patrik Steorn.

– Intresset för svensk och nordisk konst från sekelskiftet 1900 växer inom museivärlden och den akademiska forskningen. På sikt betyder beslutet att vi kan inleda samarbeten som gör att publiken kan få se mer konst i Stockholm från internationella samlingar.

– Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan utgör en fantastisk tillgång för utställningen, och vi betraktar verket som ett enastående exempel från konstnärens tidiga period, säger Gary Garrels, förste intendent vid San Francisco Museum of Modern Art.

Utställningen Edvard Munch. Between the Clock and the Bed kretsar kring konstnärens självporträtt och spänner över ett livsverk. Bakom satsningen står San Fransisco Museum of Modern Art, The Metropolitan of Art, New York och Munchmuseet i Oslo.

Thielska Galleriet har med tolv oljemålningar och nästan hundra grafiska blad en av de största samlingarna av Edvard Munchs konst utanför Norge. Konstsamlaren Ernest Thiel i Stockholm var Munchs viktigaste mecenat under en period i början av 1900-talet och köpte de flesta verken direkt av konstnären. Munchsalen på museet är uppkallad efter den norske konstnären och där hänger fortfarande hans målningar.

https://www.sfmoma.org/exhibition/edvard-munch-between-clock-and-bed/

https://www.thielskagalleriet.se/edvard-munch/

Öppettider i påsk

$
0
0

Bussen indragen lördag 22 april. Ta båt eller spårvagn till Thielska!

$
0
0

Women´s Health, halvmaraton på Djurgården, gör att buss 69:s inte trafikerar Djurgården i morgon lördag 22 april.

Så här tar du dig till Thielska lördag 22 april

Båt linje 80 från Nybrokajen – hållplats Blockhusudden, bara en kort promenad från Thielska Galleriet.

Avgångstider
kl 12.35
kl 13.35
kl 14.40

SL-kort gäller ombord. En alternativ väg är spårvagn linje 7 till Waldemarsudde, varifrån det är ungefär en halvtimmes promenad.

Varmt välkomna!

Hilde Marie Jamessen Rognerud, Master of Fine Arts

$
0
0

I Thielska Galleriets kommande utställningskatalog «Munch! – Nietzsche, Thiel och Nordens störste konstnär» bidrar Hilde Marie Jamessen Rognerud, Master of Fine Arts, från Universitetet i Oslo med två artiklar. Artiklarna utmynnar ur hennes forskning på Edvard Munchs porträtt av den tyske filosofen Friedrich Nietzsche, beställt av den svenske bankiren Ernest Thiel år 1905, och hans tid och relationer i Weimar mellan 1905 och 1906. Som bakgrund till texterna har Rognerud använt sig av en rad brev och anteckningar som hittats i Weimar-arkiven, och aldrig tidigare publicerats.

I «Goethes stad» lärde Munch känna Nietzsches syster, Elisabeth Förster-Nietzsche, och gick före både grevar och baroner i Nietzsche-arkivet. Munch träffade Thiel i Tyskland först efter det att Nietzsche-porträtten var färdigmålade, och bankiren gjorde alla sina inköp från Tyskland till Sverige under loppet av en tvåårsperiod, medan han byggde sitt nya hem och galleri för sin konstsamling.

Under rubriken «Munch målar Nietzsche för Thiel» skriver Rognerud om utvecklingen av Nietzsche-porträtten från en monumental version till en annan, där den första versionen, Friedrich Nietzsche (1905), tillhör Munch-museet och baseras på en stor pappskiss som visas under Thielskas utställning. Den andra och sista versionen Friedrich Nietzsche (1906), tillhör Thielska Galleriet, och har aldrig visats utanför Sverige sedan den kom på plats i Galleriet samma år som den målades. Artikeln behandlar betydelsen av ikonografin, symboliken och vilka möjliga tolkningar som finns i motiven. Det har tidigare inte varit känt att Munch blev påverkad av samtida tyska konstnärers Nietzsche-porträtt, och att symboliken knyter an till myten om Zoroaster, en antik persisk filosof som levde i en grotta med sina tre djur; lejonet, örnen och ormen. Nietzsche övertog denna figur och gjorde honom till sitt lyriska alter-ego Zarathustra, gestaltningen av «övermänniskan». De exotiska djuren blev symboler för övermänniskans inre egenskaper, och i illustrationer och porträtt framställdes Nietzsche ofta med örnklor, ormar och vingar.

Munch refererar till symboliken i Nietzsche-porträtten genom en subtil dubbelvision, där det första intrycket är att filosofen står i ett alplandskap på en spegelvänd «Skriket-bro» och ser ut över en böljande dal. Känner man till myten om Zarathustra förstår man att fjällen illuderar på örnens vingar, och den böljande dalen refererar till «Ormdalen» i Så talade Zarathustra, 1882-85. Själv skrev Munch i ett brev till Thiel från Tyskland i december 1905 att han hade framställt Nietzsche som Zarathustras diktare mellan bergen i sin grotta.

I Thielska Galleriets version av porträttet, som är den sista av de två monumentala versionerna på duk, har Munch lagt till ett gyllene torn vid bergets fot, som inte finns i den första versionen. Tornet, som inte tidigare varit erkänt i Munch-litteraturen, symboliserar «Kristallandet» eller «Den gyllene staden», och representerar Munchs idéer om ett liv efter döden, ur ett filosofiskt-religiöst perspektiv. Flera i Munchs tyska krets, Thiel inkluderat, var nietzscheaner, och många var mystiker. Under perioden 1902-06 ägde en mindre kulturrevolution rum i Weimar, «Nya Weimar» där konst, arkitektur, teater och litteratur skulle moderniseras och bli internationell. Nietzsches gestalt i porträttkonsten skulle rekonstrueras för att vara i linje med skrifterna, och mitt i detta dök Munch upp, på uppdrag av Ernest Thiel.

Under rubriken «Munch! – Nietzsche, Thiel och Nordens störste konstnär» skriver Jamessen Rognerud om Thiels tankar kring sin samling, baserat på ett hittills okänt brev från arkiven i Weimar, där bankiren berättar för Förster-Nietzsche att han skapar ett nytt hem åt sin familj och åt samtidens «genier», ca. 12-15 konstnärer som representerar «Svensk guldålder». Redan innan han träffade Munch i Tyskland då båda Nietzsche-porträtten var färdiga, skrev Thiel till Förster-Nietzsche att Munch var ett «geni», och att han därför inte kunde bli profet i sitt eget land. Thiels inköp av Munch stöddes av rådgivaren Tor Hedberg, som blev Thielska Galleriets förste intendent efter Thiels konkurs år 1924.

FörutomNietzsche finns det kända motivet Förtvivlan, sjuk stämning i solnedgång (1892), som anses vara Munchs första «Skriket» och troligen även ett självporträtt. Rognerud berättar varför motivet har en symbolisk relation till Nietzsche-porträtten, i ett omvänt perspektiv.

Thiels samling innehåller också ett intressant symbolistisk motiv, Eken (1906), målad i Thüringen samtidig som Nietzsche. Symboliken kan ses ur ett perspektiv där «ögat» i ekens grenar kan sättas i förbindelse med Munchs filosofiska-religiösa idéer och hans intresse för naturmysticism. Ekens «öga» pekar mot solen i Universitets Aula i Oslo, via motivet Solen (1910), ett förarbete där samma öga formar en central mittpunkt.

Innan 1908 äger Thiel 13 målningar och 99 grafiska blad av Munch, vilka bildar den största samlingen utanför Norge.

Brev från Patrik Steorn

$
0
0

Hej!

Min vision för Galleriets framtid sätter samlingen, historierna, huset och parken i fokus, men gör det från ett samtida perspektiv som är angeläget för vår egen samtid. Närmast kommer jag från Stockholms universitet där jag forskat och undervisat i konstvetenskap och modevetenskap. Min forskningsprofil har präglats av att se på sekelskiftet med nya ögon, och det ser jag nu fram emot att ta vidare här på Thielska.

Thielska Galleriet är faktiskt just nu det enda museum i Stockholm där målningar av Anders Zorn, Bruno Liljefors och Carl Larsson alltid hänger uppe på väggarna, och det kommer de att göra också i fortsättningen. Men vid sidan av det bekanta och älskade lämpar sig Thielska även för mer nischade fördjupningar. Här kan vi fokusera sekelskiftets konstliv, det intellektuella klimatet och konstarternas överskridningar. Jag vill också fördjupa bilden av Ernest Thiel och det sociala livet; finansmannen, riskkapitalisten, kulturmecenaten, vännen och familjen. Konst och kultur från sekelskiftet kommer att vara i fokus för arbetet, men samtidskonsten kommer också att ha en plats, främst sådant som på olika sätt kan problematisera och fördjupa bilden av Thielska Galleriet och alla dess teman.

Thielska ska präglas av öppenhet - gentemot publiken, mot omvärlden och mot samtiden. Besöket är i centrum för framtiden här på Galleriet, det ska vara en levande plats dit man vill komma tillbaka för inspiration, reflektion och fördjupning.

Nu ser jag fram emot att omsätta visionerna i praktiken och förbereder utställningar och program. Varmt välkomna!

Patrik Steorn
Museichef / Intendent

Den besynnerlige bankiren

$
0
0

Thielska galleriets historia kretsar kring många viktiga kulturpersonligheter; nu riktas ljuset mot dess grundare. SVT visade på skärtorsdagen ”Den besynnerlige bankiren”, en nyproducerad dokumentärfilm om Ernest Thiel. Den finns nu att se på SVT Play fram till den 16:e juli.

Thiel och hans familj är fokus för galleriets nyöppnade utställning ”Porträtt på Thielska. Familjebilder och sällskapsliv”. SVT:s dokumentär fördjupar bilden av Thiel och bjuder på en blandning av tidigare okänt biografiskt material och intervjuer, därtill flera fina bildsekvenser hämtade från Galleriet. Berättelsen berör såväl hans finansiella verksamheter som konstsamlandet. Kring sekelskiftet 1900 befann sig Ernst Thiel på toppen av sin karriär, han var Sveriges rikaste man.

Under denna period sker ett uppbrott. Thiel gör skandal och tar ut skilsmässa från sin hustru och lämnar sin borgerliga tillvaro. Bankiren börjar umgås med samtidens stora konstnärs- och författarnamn, bygger upp en konstsamling och grundar Thielska galleriet.

I och med det första världskrigets slut, och medföljande konjunkturnedgångar förlorade han större delen av sin förmögenhet.I kontrast till alla affärskontakter med aktiehandel och lån framträder bilden av en person som ständigt rannsakar sig själv. Thiel sålde sitt galleri till staten och frågar mot slutet av sitt liv: ”Var det bara en jakt på pengar, makt och ära?”

”Den besynnerligen bankiren” fångar tidsandan kring sekelskiftet, moderniseringen av Sverige skildras såväl estetiskt som historiskt. Dokumentärfilmarna Astrid Ohlsén och Håkan Pieniowski har skapat en fascinerande berättelse om en människas uppgång och fall. Minnet hålls ständigt levande här på Thielska Galleriet.

Dokumentären finns på SVT Play fram till den 16:e juli.


Ta båten till Thielska under Stockholm Marathon

$
0
0

Idag lördag 3 juni är det Stockholm Marathon. Bästa sättet att ta sig till Thielska Galleriet är att cykla eller att ta färjan från Nybroplan. Följande avgångstider gäller för båten från Nybroplan enligt SL:s hemsida:
12:35, 13:35, 14:40, 15:40.

Thielska Galleriet lånar ut Edvard Munchs "Förtvivlan" till prestigemuseer i USA

$
0
0

Thielska Galleriet har genomdrivit en ändring av stadgarna som möjliggör utlån av konstverk till internationella museer utanför Norden. Beslutet fattades av Kammarkollegiet i november 2016 och innebär att Edvard Munchs centrala målning, självporträttet Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan från 1892, visas i utställningen Edvard Munch. Between the Clock and the Bed, som öppnar på San Fransisco Museum of Modern Art på lördag (midsommarafton) den 24 juni. Stadgeändringen ligger i linje med konstvärldens internationalisering när det gäller utställningar och konstvetenskaplig forskning.

Stiftelsen Thielska Galleriet grundades år 1924 och beslutet om att begränsa utlånen till enbart nordiska länder fattades under kalla kriget på 1950-talet. Även om enstaka undantag gjorts är de formella hindren nu undanröjda.

– Att visa konstsamlingen i sin miljö på Thielska blir högsta prioritet också i fortsättningen, men med beslutet kommer en större och bredare publik att kunna ta del av museets konstskatter, säger Patrik Steorn, som drivit frågan om internationella utlån sedan han tillträdde som museichef 2015.

– Intresset för svensk och nordisk konst från sekelskiftet 1900 växer inom museivärlden och den akademiska forskningen. På sikt betyder det också att vi kan inleda samarbeten som gör att publiken kan få se mer konst i Stockholm från internationella samlingar.

Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan är den första i Edvard Munchs serie av ångestmålningar, varav Skriet från 1893 är den mest kända. Konstnären har gestaltat sin känslostorm på ett sätt som fått stor spridning även utanför konstvärlden, och idag intar verket en självklar plats i populärkulturen.

– Sjuk stämning vid solnedgång. Förtvivlan utgör en fantastisk tillgång för utställningen, och vi betraktar verket som ett enastående exempel från konstnärens tidiga period, säger Gary Garrels, förste intendent vid San Fransisco Museum of Modern Art.

Utställningen Edvard Munch. Between the Clock and the Bed kretsar kring konstnärens självporträtt och spänner över ett livsverk. Bakom satsningen står San Fransisco Museum of Modern Art, The Metropolitan of Art, New York samt Munchmuseet i Oslo.

Thielska Galleriet har med tolv oljemålningar och nästan hundra grafiska blad en av de största samlingarna av Edvard Munchs konst utanför Norge. Konstsamlaren Ernest Thiel i Stockholm var Munchs viktigaste mecenat under en period i början av 1900-talet och köpte de flesta verken direkt av konstnären. Munchsalen på museet är uppkallad efter den norske konstnären och där hänger hans målningar än idag.

https://www.sfmoma.org/exhibition/edvard-munch-between-clock-and-bed/

https://www.thielskagalleriet.se/edvard-munch/

Ta båten från Nybrokajen lördag 26 augusti

$
0
0
Lördag 26 augusti infaller Tough Viking-loppet och delar av Djurgården är avstängd för busstrafik. Bästa sättet att ta sig till Thielska Galleriet är ta båten från Nybrokajen eller att cykla. För avgångstider med båt från Nybrokajen till Thielska, se SL:s hemsida, klicka här Läs mer

Ta båten från Nybrokajen 2 september

$
0
0
Lördag 2 september är det dags för Tjejmilen och delar av Djurgården är avstängd för busstrafik. Bästa sättet att ta sig till Thielska Galleriet är att ta båten från Nybrokajen eller att cykla. För avgångstider med båt från Nybrokajen till Thielska, se SL:s Läs mer

Thielska Galleriet sörjer Magdalena Ribbing

$
0
0

Magdalena Ribbing.

Thielska Galleriet sörjer Magdalena Ribbing (1940-2017), som gick bort i fredags kväll. Sedan 2014 har Magdalena varit ordförande i Thielska Galleriets Vänner och har varit en engagerad ambassadör för museet. Hon delade sin stora kunskap, värme och karisma med museets publik under många uppskattade kvällar, och med värme minns vi Magdalenas entusiasm vid bokbordet under den årliga julmarknaden. Magdalena var släkt med Ernest Thiel och kunde berätta om familjen på ett helt personligt och unikt vis. Med stor sorg tar vi farväl av en av museets allra käraste vänner, och sänder djupt deltagande till Magdalenas familj.

Torsdag 12 oktober stänger museet kl 17.00

$
0
0

På grund av omhängningsarbete inför den stora Helga Henschen-utställningen som snart öppnar stänger museet kl 17 torsdagen den 12 oktober.

Thielska Galleriet digitaliserar sina samlingar

$
0
0

Thielska Galleriet har beviljats drygt 4,3 miljoner av kronor av Riksbankens jubileumsfond för att digitalisera sina samlingar av målningar, skulpturer, konsthantverk, möbler och textilier. Bankiren och konstsamlaren Ernest Thiel brevväxlade med förra sekelskiftets tongivande konstnärer och digitaliseringen kommer även att omfatta museets arkiv med fotografier och korrespondens. Allt kommer att göras tillgängligt på nätet i en sökbar katalog.

– Vi är oerhört glada över detta besked. Med detta anslag kommer vi att kunna göra museet ännu mer tillgängligt för forskare och en kulturintresserade allmänhet, säger museichef Patrik Steorn.

– Thielska utgör en unik helhet som hemmuseum och databasen kommer att innehålla korsreferenser mellan brev, fotografier och konstverk, men också mellan byggnader och dess interiörer.

Thielska Galleriet är ett av de första offentliga hemmuseerna i Sverige. Det öppnade för publiken 1926 och symboliserar en viktig och dynamisk period i svensk och europeisk historia. Kärnan i museet är bankiren och konstsamlaren Ernest Thiel och hans familjs stora samling av nordisk symbolistisk konst.

Arbetet med digitaliseringen kommer att inledas vid årsskiftet 2017/2018 och är planerat att pågå under tre år.


Thielska förlänger succéutställningen med Helga Henschen

$
0
0

Nästan 10 000 personer har hittills sett jubileumsutställningen Hela Helga Henschen på Thielska Galleriet. Med över hundra inlånade verk är utställningen den största som hittills  gjorts över konstnären. Det är också en av de mest omfattande utställningarna på  Thielska Galleriet de senaste åren.

– Utställningen har verkligen letat sig in i människors hjärtan och med förlängningen ger vi fler chansen att beröras av Helgas smittande energi, hennes färgrika konstnärskap och budskap om kärlek och fred, säger Thielska Galleriets chef Patrik Steorn.

Konstnären Helga Henschen föddes på Djurgården 1917 som barnbarn till Thielska Galleriets grundare, bankiren Ernest Thiel. 2017 skulle hon ha fyllt hundra. Det nya slutdatumet för utställningen blir söndag 4 februari 2018.

Läs mer om utställningen

Thielska lanserar nytt årskort

$
0
0

Thielska Galleriet lanserar ett årskort för 360 kronor, som ger fri entré till museet och dess utställningar i tolv månader från inköpsdatum.* Kortet är personligt och går att köpa i kassan under ordinarie öppettid. Du kan också få kortet skickat till din hemadress. Vänligen mejla info@thielskagalleriet.se och märk ämnesraden "Årskort".

Några ord om formgivningen
Kortet går i grönturkos nyanser och har fått en livlig dekor av tallkvistar och tallbarr. Inspirationen är hämtad från den jättelika jugendsoffa i betsad och snidad furu, som konstnären Gustaf Fjaestad (1868-1948) lät tillverka åt bankiren Ernest Thiel 1907–1908. Soffan står tillsammans med tillhörande bord och så kallade stabbestolar i Munchsalen på Thielska Galleriet

*Avgifter kan tillkomma vid speciella tillfällen.

Caféet renoveras. Välkommen till Bankirens badrum

$
0
0

Under några veckor i februari 2018 kommer väggar, golv och tak i cafésalarna att renoveras. Caféet håller öppet som vanligt med luncher och ett härligt kakbord. Servering och sittplatser finns i Bankirens badrum under hela tidsperioden eftersom  arbetet påverkar tillgången till ordinarie utrymmen. Vi ber om överseende med stök och ser fram emot en ännu trevligare cafémiljö på Thielska Galleriet!

Caféet - välkommen till en ännu finare miljö

$
0
0

Alla rummen i caféet är från och med Skärtorsdag tillgängliga efter en omsorgsfull upprustning av väggar och trägolv. Varmt välkommen att njuta av en kopp kaffe eller varma rätter i ännu vackrare rum.

Ta båten till Thielska under Stockholm Marathon

$
0
0

Idag lördag 3 juni är det Stockholm Marathon. Bästa sättet att ta sig till Thielska Galleriet är att cykla eller att ta färjan från Nybroplan. Följande avgångstider gäller för båten från Nybroplan enligt SL:s hemsida:
12:35, 13:35, 14:40, 15:40.

Viewing all 112 articles
Browse latest View live